Best Route logo By IndyVision

Best Route
Traseul optim prin Bucuresti


    1. Caracteristici şi funcţionalităţi:
    2. Utilizare
    3. Limitari
    4. Versiuni viitoare
    5. Despre

Acest program este conceput pentru a facilita orientarea in retelele de transport public din marile orase ale Romaniei. Pentru moment este disponibila doar harta metroului din Bucuresti, urmand ca in curand sa fie adaugate si altele.

Programul se adreseaza atat locuitorilor din Bucuresti care isi doresc o ruta optima de la punctul A la punctul B, cat si celor din afara Bucurestiului care au dificultati in a se orienta prin oras.

Caracteristici şi funcţionalităţi:


Utilizare

Programul calculeaza cea mai scurta ruta intre doua puncte  selectate de catre utilizator utilizand  mijloacele de transport in comun disponibile. Ecranul principal ofera o vedere de sus a hartii (utilizand Google Maps), identificand vizual locatiile statiilor mijloacelor de transport in comun.

Din meniul principal (afisat folosind butonul Menu al terminalului Android utilizat) pot fi accesate o serie de optiuni privind modul de functionare a aplicatiei. Primul rand al meniului permite selectarea sistemelor de transport folosite (metrou, tramvai sau autobuze) prin  activarea  butoanelor corespondente. Momentan este disponibil doar sistemul de transport cu metroul din Bucuresti. Cel de-al doilea rand ofera informatii cu privire la traseul curent (butonul Info traseu), butonul de setari - de unde pot fi setate diverse optiuni de functionare si butonul de Help care afiseaza documentul acesta.

Fereastra de dialog ce ofera acces la functiile de setare si calculare a rutei se deschide apasand butonul principal al aplicatiei (pentru identificarea vizuala a butoanelor, vezi partea a 2-a a  capitolului). Utilizatorul are posibilitatea de a selecta punctul de pornire si destinatia prin atingerea ecranului si apoi confirmarea selectiei folosind ecranul de dialog si butonul "Pornire" respectiv "Destinatie". Localizarea pe harta poate fi facuta si prin utilizarea ferestrei de dialog pentru introducerea directa a adreselor corespunzatoare, programul localizand aceste adrese pe harta Google odata ce butonul de cautare a fost apasat. Programul centreaza automat harta pe adresa identificata, oferind posibilitatea unei verificari vizuale suplimentare. O ultima varianta de setare a punctului de pornire si a destinatiei poate fi facuta prin utilizarea butonului GPS ce va identifica pozitia curenta a utilizatorului pe harta utilizand sistemul de pozitionare globala (atunci cand acesta este activat). Pentru o verificare mai atenta a locatiilor pe harta, pot fi folosite butoanele Zoom In si Zoom Out disponibile in partea inferioara a Google Maps. Punctele de pornire sau destinatiile favorite pot fi salvate si ulterior incarcate folosind butoanele din partea stanga a campului de cautare. In fereastra de control al punctelor favorite salvate, pentru a accesa optiunile legate de aceasta lista apasati pe numele punctului de interes.

Dupa calcularea rutei, informatiile privind solutia gasita vor fi afisate. Rezultatele pot fi trimise prin E-mail sau Sms cu ajutorul butoanelor corespondente. Pentru reluarea procesului de calculare a rutei, utilizatorul  trebuie sa apese pe butonul de reset.Imagini Descriere
  Butoane selectare sisteme de transport utilizate (activat/dezactivat)
Informatii ruta curenta
Setari aplicatie (vizuale, limba, resurse utilizate, actualizari)
Ajutor
Buton principal - afiseaza/ascunde fereastra de management al rutei
Incarca Incarca punct favorit
salveaza Salveaza punct favorit
Selecteaza locatia curenta folosind sistemul GPS
Cauta si afiseaza locatia introdusa
Seteaza locatia afisata ca punct de pornire
Seteaza locatia afisata ca destinatie
Calculeaza ruta optima intre locatiile selectate si afiseaza rezultatul
Reseteaza sistemul de management al rutei
sms Trimite ruta actuala prin sms
mail Trimite ruta actuala prin E-mail
Locatia curenta
Punct de plecare
Destinatie
Statie Metrou


Limitari

Versiuni viitoare

Se are in vedere ca versiunile viitoare sa aduca urmatoarele imbunatatiri si optiuni suplimentare:

Despre

Versiunea curenta: 0.9b
Data: 31.05.2010

Permisiuni necesare:

Dimensiuni acceptate: 240320, 240400, 240432, 320480, 480800, 480854, 800480
Sisteme de operare: 1.5, 1.6, 2.0, 2.1, 2.2


Dezvoltat de Cristian Baita - IndyVision. Parti din acest program vor fi disponibile in curand ca tutoriale de programare in Android pe http://indyvision.net.